Falafler, af ikke-kogte kikærter
| 2 håndfulde | frisk, hakket koriander |
| 300 g | tørrede kikærter |
| 2 fed | hvidløg |
| 2 | løg |
| 3 tsk | spidskommen |
| 1 tsk | salt |
| 3-4 spsk | kikærtemel |
| 1/2-1 | frisk hakket chili (eller 1/2 tsk tørret) |
| saften af 1 lime (kan erstattes af citron). |
| 1/2-1 l | olie |
| 3 | æg str m-l |
Fremgangsmåde:
Læg kikærterne i blød 12-24 timer (koges ikke).
Kværn dem sammen med løg på foodprocessor eller kør det gennem køkkenmaskinens fine råkostjern.
Blend æg, limesaft, krydderier og urter.
Mix/blend med kikærterne og ælt til slut grundigt sammen med kikærtemelet.
Varm olien op i en gryde.
Form dejen til falafler med en ske og frituresteg dem så de får farve på alle sider.
Hvis de ikke når at blive gennemstegt (kikærte nibs'ne i midten er lysegule) så læg dem i ovnen på 150 °C ca 10 min.